Stekt torsk med kräfttzatziki
Stekt torsk, eller annan vit fisk, blir rena sommarrätten tillsammans med denna smaskiga försvenskade variant på tzatziki. Gräddfil, riven gurka och vitlök får sällskap av kräftstjärtar i denna sås om även passar utmärkt som röra till bröd eller rökt fisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé
900 g fast potatis
1/2 gurka
170 g kräftstjärtar i lake
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
3 msk hackad dill
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 423 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater46.1 g
Protein29.7 g
Kommentarer
Me like! Tzatzikin gör att det är en riktigt lyxig vardagsmats-rätt :) Jag tolkade gräddfilen som 1,5 dl...o det funkade fint :)
Katarina
2012-11-20Perfekt vardagsmat, lagom snabbt och gott. Gillar tzatzikin skarpt. Man fick verkligen vara noga med att krama ur vattnet från gurkan innan. Jag hade gett den 4 av 5 eftersom jag gillar fisk. Men sambo gav den 3 av 5 för att vara vardagsmat.
Hanna
2012-11-12Jag vill be er läsa igenom ert recept lite mer noggrant. 1 1/2 gräddfil - dl, förpackning, vad? 170g kräftstjärtar i lake, men det är 170g utan lake i en förpackning... Gör mjölkproteinfritt genom att byta ut cremé fraiche - som inte finns med i receptet... Helt ok smak annars, tzatzikin blev vattnig trots att både gurka och kräftstjärtar låg på hushållspapper i ca en timme.
Emma
2012-11-12