Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil
![Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63565/cf_259/stekt_torsk_med_rom-_och_rodloksgraddfil.jpg)
Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
![Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63565/cf_259/stekt_torsk_med_rom-_och_rodloksgraddfil.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt och peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 543 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater60.6 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Skulle ha större mängd fisk men annnars jättegott
Ann-cathrin
2012-03-08Gjorde ett dillmos och tillsatte gröna ärtor i moset. I såsen tillsatte jag en matsked majonäs och en tesked pepparrot. Mycket gott!
Lisa
2012-03-07