Stekt torsk med varm sallad

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
2
Stekt torsk med varm sallad

Torsken blir fastare och jämnare saltad när den får ligga i en rimningslag en stund före stekning. Den härligt röda, ljumma salladen gör du med tomat, chili och paprika – en riktig nyttoinjektion! Att servera torsken med svart quinoa blir extra effektfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Stekt torsk med varm sallad

Ingredienser

4 portioner
2 msk  salt
1/2 l  iskallt vatten
4   ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
2 msk  smör
svart quinoa till servering

Sallad

1   rödlök
1   röd chili (t ex spansk peppar)
1   röd paprika
250 g  körsbärstomater
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 krm  vanilj i pulverform
1 dl  granatäppelkärnor (färska eller frysta)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott o vackert för ögat. Skall laga det på nytt, tur att jag hittade receptet

Barbro

2014-04-10

Mycket gott och smakrikt, lagom starkt! Sparar för att använda många gånger igen!

Margareta

2014-03-27

Testa liknande recept

Apelsinsallad med valnötter och granatäpple
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silverlök och granatäpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rödbetstabbouleh
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga