Stekt torskfilé med taboulesallad
![Stekt torskfilé med taboulesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14580/cf_259/stekt_torskfilé_med_taboulesallad.jpg)
En fräsch fiskrätt är denna stekta torskfilé med taboulesallad. Den syrliga salladen på bulgur, tomater, citron och mynta bryter fint av mot torskfiléns knapriga yta med smak av smör.
![Stekt torskfilé med taboulesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14580/cf_259/stekt_torskfilé_med_taboulesallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk flytande margarin
Taboulesallad
3 dl bulgur eller ris
1 citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
6 tomater
1 knippa mynta eller torkad mynta + persilja (1 knippa mynta motsvarar 1 tsk torkad mynta + 1 knippa persilja)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur. Vänd fisken i maizena-majsstärkelse i stället för vetemjöl. Servera glutefritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek i olja i stället för flytande margarin.
Gör så här
Tips
Denna sallad är god att servera till de flesta rätter tex kyckling, kalkon, fläskkotletter. Blanda gärna i tärnad gurka och hackad lök för extra smak och färg.
Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.
Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2433 KJ / 582 kCal
Fett17 g
Kommentar
Godare än jag trodde! Kändes lätt och fräscht!
Annika
2004-11-15