Stekt vit fisk med ingefära och dill

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
3
Stekt vit fisk med ingefära och dill

Detta är en berömd fiskrätt från Hanoi, Vietnam som består av stekt vit fisk kryddad med gurkmeja och ingefära som serveras med nudlar, färsk dill och dippsåsen nouc cham. Missa inte denna autentiska och smakrika vietnamesiska maträtt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Stekt vit fisk med ingefära och dill

Ingredienser

4 portioner
3/4 dl  finriven ingefära
5   rivna vitlöksklyftor
1 tsk  gurkmeja
1 msk  fisksås
1 msk  matyoghurt (10%)
600 g  vit fisk (t ex kolja eller gös)
2   förp risnudlar
5 msk  olja
8   salladslökar
150 g  färsk dill

Nouc cham-dippsås

3 msk  fisksås
2 msk  färskpressad limejuice
3 msk  kallt vatten
2 msk  strösocker
1   finhackad röd peppar (chili)
2   finhackade vitlöksklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Blev lite fundersam över mängden ingefära, men blev riktigt gott! Kommer laga igen.

Linnea

2023-05-18

Fantastiskt god mat som säkerligen kommer att lagas flera gånger!

Mitra

2023-05-13

Jag hade lite ont om tid och mer eller mindre paniklagade detta men det blev gott som tusan trots kort tid för marinaden och bortglömda jordnötter. Körde torsk men den faller isär så tror att jag ska köra med fastare vit fisk nästa gång. Saknade även färsk dill och använde fryst i rikliga mängder istället. Nudlarna klibbar lätt ihop så det är nog en idé att skölja av dem ordentligt och äta dem ljumna istället, kanske blanda ihop dem med dippsåsen för att få mer smak på dem. Kommer definitivt att laga igen i helgutförande med mer tid och ackompanjerad av ett glas vin

Henrik

2023-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2924 KJ / 700 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater95 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Asiatisk dressing - nuoc cham
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vietnamesisk pho med biff
Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Goi cuon – Sommarrullar med räkor
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nuoc cham dippsås
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga