Stekt vit fisk med ingefära och dill
Detta är en berömd fiskrätt från Hanoi, Vietnam som består av stekt vit fisk kryddad med gurkmeja och ingefära som serveras med nudlar, färsk dill och dippsåsen nouc cham. Missa inte denna autentiska och smakrika vietnamesiska maträtt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
3/4 dl finriven ingefära
5 rivna vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
1 msk fisksås
1 msk matyoghurt (10%)
600 g vit fisk (t ex kolja eller gös)
2 förp risnudlar
5 msk olja
8 salladslökar
150 g färsk dill
Nouc cham-dippsås
3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
3 msk kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2924 KJ / 700 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater95 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lite fundersam över mängden ingefära, men blev riktigt gott! Kommer laga igen.
Linnea
2023-05-18Fantastiskt god mat som säkerligen kommer att lagas flera gånger!
Mitra
2023-05-13Jag hade lite ont om tid och mer eller mindre paniklagade detta men det blev gott som tusan trots kort tid för marinaden och bortglömda jordnötter. Körde torsk men den faller isär så tror att jag ska köra med fastare vit fisk nästa gång. Saknade även färsk dill och använde fryst i rikliga mängder istället. Nudlarna klibbar lätt ihop så det är nog en idé att skölja av dem ordentligt och äta dem ljumna istället, kanske blanda ihop dem med dippsåsen för att få mer smak på dem. Kommer definitivt att laga igen i helgutförande med mer tid och ackompanjerad av ett glas vin
Henrik
2023-05-05