Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås
![Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.
![Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
5 msk rödvinsvinäger
1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl grovt hackad gräslök
Till servering
nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.
Erik
2016-08-28Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?
Anders
2003-10-30