Stekta fikon med körsbär
![Stekta fikon med körsbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16175/cf_259/stekta_fikon_med_korsbar.jpg)
Stekta fikon toppade med körsbär är en magnifik och lätt dessert som passar redan mätta magar. Stek fikonen i smör och råsocker tills de får en fin brun yta, sätt sedan en klick av körsbärssåsen på frukten. Pudra gärna med lite florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Stekta fikon med körsbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16175/cf_259/stekta_fikon_med_korsbar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 färska fikon
1 dl körsbär i rom
4/5 dl spad från körsbär i rom
1/2 msk farinsocker
25 g smör
1 msk råsocker
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer