Stekta fikon med körsbär

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Stekta fikon med körsbär

Stekta fikon toppade med körsbär är en magnifik och lätt dessert som passar redan mätta magar. Stek fikonen i smör och råsocker tills de får en fin brun yta, sätt sedan en klick av körsbärssåsen på frukten. Pudra gärna med lite florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Stekta fikon med körsbär

Ingredienser

4 portioner
4   färska fikon
1 dl  körsbär i rom
4/5 dl  spad från körsbär i rom
1/2 msk  farinsocker
25 g  smör
1 msk  råsocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung
Betyg 3.3 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronglass med varm körsbärssås
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3.1 av 5.
152 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarbål med persika och körsbär
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga