Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar
![Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15087/cf_259/stekta_nudlar_med_gronsaker_%20_tre_olika_toppingar.jpg)
Om du vill ha en utmaning i köket är den här rätten något för dig. Stekta nudlar med krispiga grönsaker serveras med valfri topping; kyckling med ingefära och lime, teriyakitofu eller chiliräkor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
![Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15087/cf_259/stekta_nudlar_med_gronsaker_%20_tre_olika_toppingar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
320 g äggnudlar
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
2 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
salt
peppar
Kyckling med ingefära och lime
400 g kycklingfilé
50 g färsk ingefära
1 lime
2 msk sesamolja
Teriyakitofu
400 g tofu
1 spansk peppar
1 kruka koriander
1/2 dl teriyakisås
Chiliräkor
400 g skalade räkor
1/2 dl sweet chilisås
salt
peppar
För alla
Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på sweet chilisåsen. Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasnudlar.
Gör äggfri: välj nudlar utan ägg. Kyckling med ingefära och lime topping är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Teriyakitofu är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Chiliräkor är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer