Sticky buns
Kolasås, pekannötter och fluffig bulle med smak av kanel. Ett försvinnande gott bakverk som görs i långpanna så att det räcker till många sötsugna fikagäster.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
12 bullar
100 g rumstempererat smör
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 dl strösocker
2 krm salt
7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)+extra till utbakning
Kolasås
100 g smör
1 1/2 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
1 dl lönnsirap
1/2 tsk salt
100 g hackade pecannötter
Fyllning
100 g rumstempererat smör
1 dl farinsocker
1 msk malen kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 312 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde en variant av denna. Mitt vanliga bullrecept med denna kolasås, tyvärr glömde jag koka kolasåsen innan jag formade bullarna så såsen hamnade ovan på. Blev magiskt gott det oxå.
Gabriella
2023-08-05Hej. Vill baka dom till jul. Går dom att frysa ner helt färdiga eller ? Tacksam för svar. Jette.
Jette
2022-12-19Hej Jette! Ursäkta sent svar. Det går bra att frysa bullarna. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29Så himla goda bullar!!! De bästa jag någonsin ätit! Rekommenderas starkt!
Sara
2022-11-13