Stifado (kryddig grekisk gryta)
.jpg)
Mustiga och kryddiga smaker i denna delikata grekiska gryta. Stifado innehåller grytbitar av nöt, lök, vitlök, tomater, lagerblad, kanelstång, nejlika och syltlök. Servera gärna grytan med ugnsrostad eller kokt potatis.
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g högrev
1 msk rapsolja
500 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
3 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
2 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt
svartpeppar
Till servering
potatis
haricots verts (bönor)
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein43 g
Kommentarer
Jättegott ! Jag la till paprika i bitar mot slutet , när jag la i syltlöken .Dessutom tog jag chili, för mer hetta.
Filippa
2025-02-16Spännande rätt. Gott, väldigt goda smaker (kanel, lagerblad och nejlika). Tog Malbec vin istället för vinäger. Gärna lite mer salt och pressa i vitlök som smak höjare på slutet
Gunnar
2025-02-15Vansinnigt god! Följde tips här och dubblade socker, kanelstång och vinäger. Är inte så förtjust i syltlök så det hoppar vi nog nästa gång. Våran 1-åring älskade grytan!
Moa
2025-01-22