Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål
![Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207368/cf_259/stjarnanisglacerad_kycklingsteak_med_ramarinerad_brysselkal.jpg)
Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.
![Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207368/cf_259/stjarnanisglacerad_kycklingsteak_med_ramarinerad_brysselkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Glace
5 stjärnanis
1 dl mörk sirap
2 tsk ättika (12%)
1 dl vatten
4 kycklingsteaks
1 msk olja
salt
svartpeppar
Råmarinerad brysselkål
500 g brysselkål
125 g salladslök
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk srirachasås
2 msk majsolja
2 tsk sesamolja
Till servering
buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3644 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer