Storbiff med timjangräddsås

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
1
Storbiff med timjangräddsås

Storbiff med timjangräddsås är en oerhört god rätt som bjuder smaklökarna på en fantastisk upplevelse. Den saftiga biffen får smak av dijonsenap och avslutas i ugnen. Såsen görs från grunden där kryddor som timjan och buljong ger ett rejält lyft. Servera med nykokt rykande potatis och tomathalvor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Storbiff med timjangräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Storbiff

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
ca 500 g  blandfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  dijonsenap
1/2 msk  smör eller margarin

Sås

2 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk
1 tsk  timjan
1   tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 tsk  majsstärkelse

Till servering

1   ask gräslök (à 20 g)
250 g  körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Tips

Om det är besvärligt att vända storbiffen, kan man först dela den i fyra lika stora delar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentar

Gott. Hade ingen gräslök till men det var gott ändå.

Barbro

2017-05-26

Näringsvärde per portion

Energi2961 KJ / 708 kCal
Fett41 g
Salt1.99 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Citronköttbullar i gräddsås
Betyg 3.1 av 5.
186 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka
Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med gräddsås
Betyg 3.1 av 5.
783 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i gräddsås med gurka
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiffar med portabellosallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga