Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
0
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Hallon och vaniljglass med chokladrippel är en svårslagen kombination, lägg där till en härlig hallonsås och din favoritdessert kan vara funnen! I detta recept är desserten hjärtformad men valfri form går självklart bra.

Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Ingredienser

2 portioner
300 g  vaniljglass med chokladkross Stracciatella
150 g  färska hallon

Hallonsås

1 1/2 msk  vatten
1 1/2 msk  strösocker
50 g  frysta tinade eller färska hallon

Gör så här

Recept och bild från Carte D´Or.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2104 KJ / 478 kCal
Fett23 g
Salt0.15 g
Kolhydrater57 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Marängsviss Valentine
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Feuilles med Carte D’Or Strawberry & Meringues
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassbomb med falsk cassata
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med "fluff"
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassbomb med krossad choklad och cookies
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga