Stroganoff på nötfalu
![Stroganoff på nötfalu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166816/cf_259/stroganoff_pa_notfalu.jpg)
En mustig korvstroganoff som även de minsta kan vara med att laga. Den smakrika nötkorven steks och får sedan puttra med den basilikadoftande tomatsåsen och krämig vispgrädde tills smakerna gift sig. Servera stroganoffen med fluffigt ris och krispiga gurkstavar. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017
![Stroganoff på nötfalu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166816/cf_259/stroganoff_pa_notfalu.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 förp nötkorv (à 550 g)
1 msk olja
1 msk tomatpuré
390 g pastasås med basilika
1 dl vispgrädde
salt
peppar
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaka av med lite chilisås eller chilipulver. Stek gärna med en lök om du har hemma.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2624 KJ / 628 kCal
Fett33 g
Salt6 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Kommentarer