Strömming Melba
Strömming Melba är en förträfflig fiskrätt med inspirerande innehåll. Vad sägs om smaker av pepparrot, senap, whisky och en gyllengul panering? De stekta filéerna serverar du på frasigt stekta bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
10 portioner
2 msk finriven pepparrot
1 dl skånsk senap
2 msk whisky (kan uteslutas)
500 g strömmingsfiléer
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
10 skivor tunt skuret vitt bröd
smör till stekning
För alla
Gör glutenfri: använd enbart glutenfritt ströbröd i paneringen och uteslut vetemjölet, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer