Stuvad vitkål
![Stuvad vitkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65801/cf_259/stuvad_vitkal.jpg)
Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen exempelvis med korv.
![Stuvad vitkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65801/cf_259/stuvad_vitkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g
Kommentarer
Så smidigt och så gott, aldrig mer på ”traditionellt” sätt. Tack för bra recept.
Margareta
2024-05-27Fick dubbla koktiden...
Richard
2024-03-06Gott till Isterband 😋
Kristina
2023-12-07