Surdegsbröd med pocherat ägg, rostad zucchini, paprika och sardellmajonnäs
![Surdegsbröd med pocherat ägg, rostad zucchini, paprika och sardellmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88700/cf_259/surdegsbrod_med_pocherat_agg__rostad_zucchini__paprika_och_sardellmajonnas.jpg)
Rostat surdegsbröd med pocherat ägg – perfekt till långfrukosten. Sardellmajonnäsen utgör grunden och täcks av rostad zucchini och paprika. Det pocherade ägget blir sedan kronan på verket!
![Surdegsbröd med pocherat ägg, rostad zucchini, paprika och sardellmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88700/cf_259/surdegsbrod_med_pocherat_agg__rostad_zucchini__paprika_och_sardellmajonnas.jpg)
Ingredienser
2 portioner
1/2 zucchini
1 paprika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 tomater
5 dl vatten
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 ägg (hårdkokta skivade ägg går också bra)
4 msk majonnäs
2 tsk sardell pasta
2 stora skivor surdegsbröd
Till garnering
bladpersilja
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen, alternativt byt ut äggen mot en bit god ost. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfritt surdegstoast.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2271 KJ / 543 kCal
Fett42.3 g
Kolhydrater26.3 g
Protein13.1 g
Kommentarer