Surdegsgrund på rågmjöl

Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
14
Surdegsgrund på rågmjöl

Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Surdegsgrund på rågmjöl

Ingredienser

1 sats
vatten
ekologiskt rågmjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 sats surdeg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Ska surdegen vara rinnig? Har lite bubblor m ett n inga glutentrådar

Jenny

2024-02-28

Hej! Jenny! Om du menar surdegsgrunden så ska den vara bubblig och rinnig. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-02-28

Ska det vara fint rågmjöl eller grovt?

Monika

2024-01-24

Hej Monika! Det går bra med båda. När vi gjorde surdegsgrunden på bilden så använde vi oss av grovmalen. Lycka till! Hälsningar Tove

Redaktionen

2024-01-25

Dag 4 ska den stå med lock på. Stängt eller löst?

Pia

2023-10-03

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillknäcke
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga