Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater
Lyxig brunchmacka! Eller så delar du brödet i mindre bitar och bjuder som plock före maten. Den krämiga italienska färskosten ricotta blandas med hackade färska örter. Toppa med sötsyrliga stekta tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
Örtricotta
250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan eller Västerbottensost
2 dl hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Toast
4 skivor ljust surdegsbröd
ev olja (till stekning)
Stekta tomater
250 g körsbärstomater
2 tsk flytande honung
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1754 KJ / 420 kCal
Fett22 g
Salt1.79 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g
Kommentarer