Surkål på rödkål

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Surkål på rödkål

En karmosinröd surkål är sagolikt snygg och förgyller allt från klassiska rätter som coucroute och tyska korvar till mer moderna kombos som till fredagstacon. Att göra egen surkål är lättare än det verkar, det kräver bara lite passning i början och oöppnad håller sig sedan surkålen i många månader.

Surkål på rödkål

Ingredienser

15 portioner

Saltlag

1 l  vatten
1 msk  jodfritt salt
1 3/4 kg  ansad rödkål
1 1/2 msk  jodfritt salt
1 tsk  hel kummin
1 msk  enbär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Varför behövs lagen? I vanlig surkål blir det ju vätska, är det annorlunda med rödkålen?

Caroline

2022-09-15

Näringsvärde per portion

Energi168 KJ / 40 kCal
Fett0.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rödkål
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad blomkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortillarullar med rödkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oststjärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga