Sushistrutar

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
0
Sushistrutar

Sushistrutar är en snygg och rolig variant på klassisk sushi som håller gästerna aktiva vid middagsbordet! Lägg ris, lax, avokado, gurka, ingefära och wasabi på fat och i skålar. Häll soja i småskålar och låt gästerna själva göra sushistrutarna.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Sushistrutar

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 48 timmar)
4 dl  sushiris
6 dl  vatten
2   avokado
1   liten gurka
1/2   burk inlagd ingefära, gari (à ca 80 g)
3 msk  wasabi eller finriven pepparrot
1 dl  japansk soja
1   påse frysta edamamebönor (à 500 g)
flingsalt
4   noriark

Dressing

1 dl  risvinäger
1/2 dl  socker
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.
270 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
115 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Onigiri
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga