Svamp- och sellerisoppa
![Svamp- och sellerisoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100914/cf_259/svamp-_och_sellerisoppa.jpg)
Värm dig med en skummande god svamp- och sellerisoppa! Champinjoner eller skogssvamp, välj efter smak och säsong. Toppa soppan med en rågbrödscrunch med smak av hasselnöt.
![Svamp- och sellerisoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100914/cf_259/svamp-_och_sellerisoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
200 g rotselleri
250 g champinjoner, gärna kastanjechampinjoner eller skogssvamp
2 msk smör
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar
Rågbrödscrunch
3 skivor rågbröd
1/2 dl hasselnötter
2 msk smör
1 kruka persilja
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 460 kCal
Fett38.4 g
Salt4.3 g
Kolhydrater19.8 g
Protein7.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer