Svamp-shawarma – Vego kebab

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Svamp-shawarma – Vego kebab

Gör hemmagjord vego kebab och tillaga de smakrika kebabspetten på grillen eller i ugnen! Här ett recept på svamp-shawarma som görs av kryddig, marinerad portabello eller ostronskivling som träs på spett.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Svamp-shawarma – Vego kebab

Ingredienser

4 portioner
800 g  svamp (t ex portabello eller ostronskivling)
2   vitlöksklyftor
2 msk  citronjuice
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  malen kummin
1 tsk  rökt paprikapulver
1 tsk  malen chipotlechili
1 msk  rapsolja
4 msk  japansk soja
2 msk  honung

Tillbehör

libabröd
tomat
gurka
yoghurt
färsk mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färdiga kycklingspett i kebab med två såser
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färdig kycklingkebab med libabröd och tillbehör
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Libarulle med kebab och vitlökskräm
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegokebab i libabröd med hummus
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga