Svamp-shawarma – Vego kebab
![Svamp-shawarma – Vego kebab](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228523/cf_259/svamp-shawarma_–_vego_kebab.jpg)
Gör hemmagjord vego kebab och tillaga de smakrika kebabspetten på grillen eller i ugnen! Här ett recept på svamp-shawarma som görs av kryddig, marinerad portabello eller ostronskivling som träs på spett.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Svamp-shawarma – Vego kebab](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228523/cf_259/svamp-shawarma_–_vego_kebab.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g svamp (t ex portabello eller ostronskivling)
2 vitlöksklyftor
2 msk citronjuice
1 tsk svartpeppar
1 tsk malen kummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen chipotlechili
1 msk rapsolja
4 msk japansk soja
2 msk honung
Tillbehör
libabröd
tomat
gurka
yoghurt
färsk mynta
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer