Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Gryt-gott! Visst, det är en del ingredienser i listan, men det är rätt så förlåtande när allting ska kokas samman i en gryta! Och när du smakar kommer du förstå. Smaklig svampbourguignon säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 rödlök
1 palsternacka
150 g snackmorötter
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
250 g kastanjechampinjoner
200 g portabellosvamp
2 tsk majsstärkelse
1 förp syltlök (à 340 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev ingen höjdare med pasta till tycker jag. Kokade potatis till lunch dagen efter och då var det riktigt gott!
Linda
2022-04-08Det enda palsternackan tillförde var en trist konsistens, helt okej smak på grytan men finns otroligt mycket bättre recept på vegetarisk bourguignone. Urtrist löksallad!
Signe
2022-01-27