Svampbuljong med dumplings

Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
10
Svampbuljong med dumplings

Värmande soppa med smak av svamp och misopaste får sällskap av färdiga dumplings och toppas med salladslök och sesamfrön. En enkel och god middag som passar utmärkt en kall vinterdag eller regnig höst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Svampbuljong med dumplings

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
150 g  shiitakesvamp
1 msk  finriven ingefära
2 msk  olja
10 dl  vatten
2 msk  misopasta
2 msk  japansk soja
ca 500 g  färska vegetariska dumplings
3   finskurna salladslökar
2 msk  mortlade, rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i dumplings.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per portion, utan dumplings.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Ta en svampbuljongtärning i och en extra sked miso, perfekt!

Martina

2024-03-24

Ska göra som vad Thomas sa, plus några doppar sesamolja

Yosie

2024-03-18

Supergod om man använder sig av kycklingbuljongen som finns i samma tidning istället för vatten! Denna kommer bli en repris!!

Annica

2024-03-07

Näringsvärde per portion

Energi550 KJ / 132 kCal
Fett10 g
Salt2.27 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med shiitake i misobuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga