Svampbuljong med dumplings
Värmande soppa med smak av svamp och misopaste får sällskap av färdiga dumplings och toppas med salladslök och sesamfrön. En enkel och god middag som passar utmärkt en kall vinterdag eller regnig höst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
150 g shiitakesvamp
1 msk finriven ingefära
2 msk olja
10 dl vatten
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
ca 500 g färska vegetariska dumplings
3 finskurna salladslökar
2 msk mortlade, rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i dumplings.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per portion, utan dumplings.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per portion, utan dumplings.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi550 KJ / 132 kCal
Fett10 g
Salt2.27 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
Ta en svampbuljongtärning i och en extra sked miso, perfekt!
Martina
2024-03-24Ska göra som vad Thomas sa, plus några doppar sesamolja
Yosie
2024-03-18Supergod om man använder sig av kycklingbuljongen som finns i samma tidning istället för vatten! Denna kommer bli en repris!!
Annica
2024-03-07