Svampburgare med tomatdressing och grillost
Vegetariska hamburgare av portabellasvamp, en sorts stor champinjon. Timjanolja och sås av matyoghurt och soltorkad tomat ger medelhavssmak. Bjud på lantbröd med grillad ost som halloumi.
Ingredienser
4 portioner
Tomatdressing
1 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
2 dl matlagningsyoghurt
svartpeppar
Svampburgare
4 msk olivolja
4 tsk hackad färsk timjan eller torkad
4 stora portabellosvampar
flingsalt
Grillost
1 förp halloumi (grillost, à 240 g)
1 msk olivolja
8 skivor lantbröd
Till servering
sallad
rödlök
inlagda kronärtskockor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på de soltorkade tomaterna.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt, lite grillost kan ev tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater39.7 g
Protein23.3 g
Kommentarer