Svampburgare med tomatdressing och grillost

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Svampburgare med tomatdressing och grillost

Vegetariska hamburgare av portabellasvamp, en sorts stor champinjon. Timjanolja och sås av matyoghurt och soltorkad tomat ger medelhavssmak. Bjud på lantbröd med grillad ost som halloumi.

Svampburgare med tomatdressing och grillost

Ingredienser

4 portioner

Tomatdressing

1   burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
2 dl  matlagningsyoghurt
svartpeppar

Svampburgare

4 msk  olivolja
4 tsk  hackad färsk timjan eller torkad
4   stora portabellosvampar
flingsalt

Grillost

1   förp halloumi (grillost, à 240 g)
1 msk  olivolja
8   skivor lantbröd

Till servering

sallad
rödlök
inlagda kronärtskockor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de soltorkade tomaterna.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt, lite grillost kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater39.7 g
Protein23.3 g

Testa liknande recept

Grillad portabellosvamp i lökvinägrett med fetayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamppasta med kronärtskockssallad
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellospett med nötströssel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga