Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti
En lite mer avancerad men fulländad rätt till höstens festligare middagar. Den svampfyllda fläsk- eller renfilén serverar du med yoghurtknyten med hackad zucchini och aubergine i, och med inbakad rösti på rivna rotfrukter. Förträffligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
8 portioner
1 kg renfilé eller fläskfilé
Fyllning
150 g färsk skogssvamp
1 gul lök
smör
Yoghurtknyten
1 savoykålshuvud eller mangold
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 vitlöksklyftor
olja
1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche
Inbakad rösti
5 medelstora potatisar
1 palsternacka (à ca 75 g)
1 morot (à ca 100 g)
75 g rotselleri
2 äggulor
3 smördegsplattor
2 tsk torkad rosmarin eller timjan
Sky
3 dl steksky
5 stötta enbär
1 lagerblad
1 krm timjan
1/2 köttbuljongtärning
2 msk maizenaredning
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den smördegsinbakade röstin var fantastiskt god! Och det ser så trevligt ut att servera snedskurna skivor! Kul, när man vill variera sig... Renfilé, visst det var gott också, men röstin var bäst på nyårsmiddagen!
Karin
2007-01-02