Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
1
Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

En lite mer avancerad men fulländad rätt till höstens festligare middagar. Den svampfyllda fläsk- eller renfilén serverar du med yoghurtknyten med hackad zucchini och aubergine i, och med inbakad rösti på rivna rotfrukter. Förträffligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Svampfylld filé med yoghurtknyte och inbakad rösti

Ingredienser

8 portioner
1 kg  renfilé eller fläskfilé

Fyllning

150 g  färsk skogssvamp
1   gul lök
smör

Yoghurtknyten

1   savoykålshuvud eller mangold
1   zucchini (à ca 300 g)
1   aubergine (à ca 300 g)
1   vitlöksklyftor
olja
1 dl  matlagningsyoghurt eller créme fraiche

Inbakad rösti

5   medelstora potatisar
1   palsternacka (à ca 75 g)
1   morot (à ca 100 g)
75 g  rotselleri
2   äggulor
3   smördegsplattor
2 tsk  torkad rosmarin eller timjan

Sky

3 dl  steksky
5   stötta enbär
1   lagerblad
1 krm  timjan
1/2   köttbuljongtärning
2 msk  maizenaredning

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Den smördegsinbakade röstin var fantastiskt god! Och det ser så trevligt ut att servera snedskurna skivor! Kul, när man vill variera sig... Renfilé, visst det var gott också, men röstin var bäst på nyårsmiddagen!

Karin

2007-01-02

Testa liknande recept

Rotfruktsrösti med renstek
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga