Svamplasagne med spenat

Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
ca 200 g portabellosvamp eller champinjoner
1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 msk chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp passerade tomater (à 500 g)
250 g cottage cheese
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
12 torra lasagneplattor
1 förp mozzarella (à 125 g)
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 504 kCal
Fett35 g
Salt3.6 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god!
Josefine
2025-02-22Lade till basilika oregano o mejram, ca 1 tsk av varje samt toppade m ost. Rev svampen. Lättlagad eftersom "ostsåsen" inte ska värmas.
Elin
2025-02-16Bästa vegetariska lasagnen som varit i vegetariska kassen på flera år
Alexandra
2025-02-15