Svampmacka med grönkål och manchego
![Svampmacka med grönkål och manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232102/cf_259/svampmacka_med_gronkal_och_manchego.jpg)
Svamp på macka superenkelt och supergott. Svampmackan görs enkelt så här; stek svampen tillsammans med lök. Rosta några skivor gott bröd. Toppa brödskivorna med svamp, lök och manchegoost och din svampmacka är klar att njutas. Servera som förrätt eller till en god soppa.
![Svampmacka med grönkål och manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232102/cf_259/svampmacka_med_gronkal_och_manchego.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g trattkantareller
100 g grönkål
1 bananschalottenlök
1 dl valnötter
100 g manchegoost
4 skivor levainbröd
1 msk olja
1 msk smör
salt
peppar
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 383 kCal
Fett20 g
Salt1.2 g
Kolhydrater33 g
Protein15 g
Kommentarer