Svamppasta med coppa
![Svamppasta med coppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169771/cf_259/svamppasta_med_coppa.jpg)
En snabblagad och krämig svamppasta gjord på kastanjechampinjoner och tryffelcréme. Härligt gröna ärtor blandas tillsammans med pastan, coppa och krispig mangold. Strö gärna lite solrosfrön över innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
![Svamppasta med coppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169771/cf_259/svamppasta_med_coppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g kastanjechampinjoner
1 rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 burk crème av svamp med tryffel (à 130 g)
1 dl mjölk
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 förp, små gröna ärtor (à 250 g)
3 förp, coppa (italiensk chark)
65 g röd mangold
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Toppa gärna pastan med lite solroskärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater611 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte jättebra pga tryffeln tog över smaken totalt. Doften och smaken satte sig överallt kändes det som.
Solveig
2017-11-04