Svamppasta med grana padano och persilja

Vi älskar krämig pasta! Särskilt med svamp som huvudingrediens i såsen. Syran i grädden och sältan från sojan kompletterar svampen bra. Den parmesanliknande osten grana padano och färsk persilja som topping är pricken över i:et på denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 påse vaxbönor (à 500 g)
500 g fryst svampmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja
100 g grana padanoflarn
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde färsk svamp i såsen och riktig grädde, lite salladslök och knaperstekt bacon som topping. Det blev en hit.
Christina
2025-03-29Jättegott med färska champinjoner och frysta kantareller istället för fryst svampmix. Denna har vi gjort flera gånger.
Lotten
2025-01-08Lite jolmig men ätbart
Elisabet
2022-01-03