Svamppasta med rökt skinka och purjolök
![Svamppasta med rökt skinka och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38331/cf_259/svamppasta_med_rokt_skinka_och_purjolok.jpg)
En god pastarätt där du lika gärna kan använda dig av fryst svamp som färsk, direkt från skogen. En lättlagad maträtt där du varvar pasta, purjolök, skinka och hyvlad ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
![Svamppasta med rökt skinka och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38331/cf_259/svamppasta_med_rokt_skinka_och_purjolok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (gärna strozzapreti)
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
450 g fryst svampmix
2 msk smör eller margarin
180 g rökt strimlad skinka
60 g hyvlad ost (t ex grana padano)
salt och peppar
1/2 dl pastavatten
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Pasta som blir över kan gratineras i ugn med äggstanning och lite riven ost. Barnknepet: Stek svampen för sig eller mixa med en skvätt grädde eller mjölk till en krämig svampsås att blanda med pastan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater77.8 g
Protein32.8 g
Kommentarer