Svamppasta med rostas och persilja
![Svamppasta med rostas och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92324/cf_259/svamppasta_med_rostas_och_persilja.jpg)
Denna svamppasta med rostas och persilja är en fräsch och tilltalande rätt som du ganska enkelt tillagar på kastanjechampinjoner, lök, pasta, möra bitar rostas och krämig crème fraiche. Pastan serveras med en smakrik sallad gjord på tomater, ruccola, olivolja, vinäger och dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
![Svamppasta med rostas och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92324/cf_259/svamppasta_med_rostas_och_persilja.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
salt och peppar
2 skivor rostas
1 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
1/2 kruka persilja
Sallad
2 tomater
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 593 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater54.7 g
Protein27.3 g
Kommentarer