Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Krämig pasta var det här med portabello och svartkål, som får otrolig smak från det vita vinet, bland annat. Toppa med gröna ärtor och tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
200 g  portobellosvamp
200 g  svartkål
1   gul lök
2 msk  rapsolja
1   vitlöksklyfta
1 krm  chiliflakes
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
4 dl  havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl  vatten
1   svamp- eller grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4   port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g  frysta gröna ärtor

Tomatsallad

1/2   förp plommontomater (à 500 g)
20 g  färsk basilika
1/2   förp salladslök (à 125 g)

För alla 

Kontrollera noga innehållet i buljongen.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite rostad lök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigtgott!

Terése

2023-06-12

Mums!!

Josefine

2023-06-09

Näringsvärde per portion

Energi2431 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Svartkålspasta med vitt vin och pecorino
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkålspasta med torrsaltat bacon
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med sojabönor och ärtskott
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett yakitori
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig svamppasta med rucola tapenade
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga