Svamppasta med svartkål och tomatsallad
Krämig pasta var det här med portabello och svartkål, som får otrolig smak från det vita vinet, bland annat. Toppa med gröna ärtor och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
200 g portobellosvamp
200 g svartkål
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g frysta gröna ärtor
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
20 g färsk basilika
1/2 förp salladslök (à 125 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite rostad lök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g
Kommentarer
Riktigtgott!
Terése
2023-06-12Mums!!
Josefine
2023-06-09