Svamprisotto med Västerbottensost
![Svamprisotto med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200934/cf_259/svamprisotto_med_vasterbottensost.jpg)
Denna risotto får en spännande svensk touch med klassikern Västerbottensost som ingrediens istället för den annars vanligt förekommande parmesanosten. Trattkantarellerna ger en känsla av lyx till denna risrätt!
![Svamprisotto med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200934/cf_259/svamprisotto_med_vasterbottensost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 1/2 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
2 schalottenlökar
2 dl hackade färska trattkantareller
1 - 2 msk smör
4 dl avorioris
1 1/2 dl riven Västerbottensost
salt
rosépeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Osten är laktosfri.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
10/10 helt fantastiskt recept. Smakar kalas och lätt att göra än om tidskrävande.
Jovita
2023-09-26