Svampsås

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Svampsås

Enkelt och snabblagat recept på klassisk svampsås. Gräddig och precis så smakrik som en sås med svamp ska vara. Svampsåsen passar att servera till många rätter både kyckling, färsbiffar och nötkött.

Svampsås

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
400 g  svamp (t ex kantareller och champinjoner)
25 g  smör
1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
1 1/2 msk  vetemjöl
3 dl  vispgrädde
1 msk  svamp- eller kycklingfond
2 msk  hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättingsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och bra. God sås lätt att komplettera om man så önskar.

Birgit

2024-02-13

PERSILJA?! Vafalls, bör vara timjan eller rosmarin.

Erika

2023-12-16

Testa liknande recept

Svampstuvning
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små kantarellpajer med dill och fetaost
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig svamptoast med majs och dragon
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga