Svampsedani med lufttorkad skinka
Sedanipasta är ett smalt pastarör med räfflad yta och har sitt ursprung i norra Neapel. Att pastan heter sedani är för att den påminner om en smal selleristjälk och ordet sedano betyder just selleri. Tillsammans med svamp, lufttorkad skinka och parmesanflarn blir denna rätt både god och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
450 g svampmix
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
1 citron
90 g parmaskinka
400 g körsbärstomater
4 portioner pasta (gärna sedani)
20 g bladpersilja
45 g parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater62.6 g
Protein23.8 g
Kommentarer