Svampsoppa med feta
![Svampsoppa med feta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167355/cf_259/svampsoppa_med_feta.jpg)
En riktigt krämig och värmande svampsoppa med crème fraiche och syrlig fetaost. Förväll svampen först om du plockat den själv. Gott, hälsosamt, billigt och klimatsmart!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
![Svampsoppa med feta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167355/cf_259/svampsoppa_med_feta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g mjölig potatis
2 msk olja
500 g färsk eller tinad svamp (gärna blandade sorter)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Topping
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 344 kCal
Fett25 g
Salt3.71 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott, smaklöst. Man slösar på svampen.
Sandra
2023-09-19Kändes lite tam i smaken så jag piffade till soppan med lite Marsalavin. Blev bättre men ändå lite trist. Fetaosten var inte klockren till, lagade ett bufférecept med fetaost i en tomatsoppa häromveckan och de smakerna var väldigt bra tillsammans.
Anna
2017-10-01