Svampsoppa med krispigt baconsmul
Idag serveras en smakrik soppa gjord på bland annat champinjoner, buljong och crème fraiche. På soppan smulas krispigt bacon och till det serveras vitlöksdoftande baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
2 portioner
2 bake-off vitlöksbaguetter (à 350 g)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
150 g färska champinjoner
1 tsk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
140 g klippt bacon
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4104 KJ / 975 kCal
Fett38 g
Salt7 g
Kolhydrater114 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde med grädde istället för creme fraiche och den blev sååå god!
Elinor
2022-12-03Hade inga bönor men la till vitt vin, toppade den färdiga soppan med tryffelolja och grana padano, så gott!!
Ellen
2022-10-05Helt ok gott men jag tog inte i bönorna och istället blandade jag i baconen i stället.
Anette
2022-08-29