Svampstuvning

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
2
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl  svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1   gul lök
2 msk  smör
salt
peppar
1 msk  vetemjöl
3 dl  vispgrädde
1/2   kruka persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Kanon. Snabbt, enkelt, gott. Gjorde till små krustader och blev riktigt bra, tänk bara på att skära svampen och löken i småbitar om det är till små krustader.

Johan

2023-12-31

Så himla smaskigt gott och väldigt enkelt att göra ☺️ . Perfekt till kokt pasta 👍🏻

Anne

2023-11-28

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad potatis med örtfil och smörfräst svamp
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddstuvad surkål
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med krämig kål
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga