Svartkål i ingefära och sesambuljong

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Svartkål i ingefära och sesambuljong

Värmande och god samt vackert grön blir soppan som rymmer både svartkål och champinjoner. Den perfekta smaken får du till av ingefära, misopasta och sesamolja. Riktigt hungrig? Servera buljongen med kokta nudlar.

Svartkål i ingefära och sesambuljong

Ingredienser

4 portioner
2 msk  färskriven ingefära
1   vitlöksklyfta
10 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk  misopasta
1 msk  sesamolja
6   champinjoner
100 g  svartkål
2 tsk  risvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk  sesamfrö
2   salladslökar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

För en matigare soppa servera med kokta nudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi485 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Misosoppa
Betyg 4.2 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Långkok på koreanska
Betyg 3.9 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampbuljong med dumplings
Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga