Svartkål med pinjenötter och parmesan
![Svartkål med pinjenötter och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99673/cf_259/svartkal_med_pinjenotter_och_parmesan.jpg)
Den milda svartkålen med sitt italienska påbrå passar smakmässigt fint tillsammans med parmesan och pinjenötter. Den här lättlagade kålrätten är ett utmärkt tillbehör till t ex salsiccia eller bara lite kallskuret och bröd.
![Svartkål med pinjenötter och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99673/cf_259/svartkal_med_pinjenotter_och_parmesan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
300 g skuren svartkål
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
3 dl grädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3328 KJ / 796 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer