Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
17
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål som är en uppskattad ingrediens i rätter från Toscana. I den här gräddiga kålrätten så matchar parmesan och vitlök den milda svartkålsmaken. Det här är en god vegetarisk rätt som passar allra bäst som tillbehör till kallskuret t ex italienska charkuterier.

Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g  svartkål
1   lök
1   stor vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  vispgrädde
1/2 dl  finriven parmesan
salt och svartpeppar
1 dl  pumpafrön

Serveringsförslag

potatis gnocchi
rökt eller lufttorkad skinka

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden och parmesanosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Ska man ha en buljongtärning till en dl vatten?

Git

2024-02-10

Hej Git! Man ska använda 1/5 dels buljongtärning till 1 dl i detta recept. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-12

Väldigt gott! Gjorde det med gnocchi, toppen middag!

Sophie

2024-02-06

Gott och enkelt!

Lina

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Energi2506 KJ / 599 kCal
Fett42.3 g
Kolhydrater32.2 g
Protein20.9 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
168 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
356 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
311 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga