Svartkålspasta med torrsaltat bacon
Imponera med den här vackra och välsmakande pastan med läcker svartkål och torrsaltat bacon. Rättens klarast lysande stjärna är den mustiga såsen på grädde, matlagningsvin och portabello som tillför djup och umami. Toppa med knaperstekt bacon och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna casarecce)
2 portabellosvampar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt och peppar
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
125 g strimlad svartkål
1/2 kruka oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!!!
Jenny
2016-08-31