Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Revbensspjällen blir riktigt fina och möra om du låter dem ligga över natten i den här smakrika svartvinbärsmarinaden. Servera dem på buffén tillsammans med heminlagda julpickles eller som söndagsmiddag med klyftpotatis och en god sallad.

Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Ingredienser

8 bufféportioner

Revbensspjäll

2 msk  flytande honung
3 msk  vitvinsvinäger
2 dl  svartvinbärssaft
2 tsk  mald ingefära
ca 1 1/2 kg  rimmat revbensspjäll

Pickles

3   morötter
1   liten kålrot
250 g  pärllök
1   gurka
1/2 dl  ättika (12%)
3 dl  strösocker
4 1/2 dl  vatten
3   lagerblad
10   kryddpepparkorn
5   hela kryddnejlikor
1   pomeransskal
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Hej, hur fungerar det med rimmade revbensspjäll som det ska vara i detta recept, köper man dem rimmade eller behöver en rimma revbensspjällen själv, (koka dem?) sedan ha på glaze? Är det tjocka eller tunna revbenspjäll som passar bäst till detta recept? Tack på förhand.

Susanna

2018-12-03

Hej Susanna! Det ska vara rimmade revbensspjäll till detta. Dessvärre har vi eget inget recept hur man gör detta i dagsläget. Men i det här receptet står det hur man gör: https://www.ica.se/recept/rimmade-spjall-med-chiliglaze-713216/ Hälsningar Michelle Tjocka spjäll blir bäst till det här receptet. Tar man tunna måste tiden i ugnen anpassas.

Redaktionen

2019-01-14

Näringsvärde per portion

Energi2034 KJ / 486 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Vitvinsglögg utan vanligt socker
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med ingefära
Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsglögg utan tillsatt socker
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Betyg 3.5 av 5.
371 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga