Svartvinbärssill
![Svartvinbärssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14996/cf_259/svartvinbarssill.jpg)
Varför inte lyxa till midsommarmiddagen med egen inlagd sill? Mör, fräsch sill blir sagolik när den får ta smak av lagen och nyplockade svarta vinbär från trädgården.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
![Svartvinbärssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14996/cf_259/svartvinbarssill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
ca 20 svarta vinbär
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
En sill som bara blir godare om du låter den dra i lagen i minst två dygn.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Jag tog alla råd här nedan och tillsatte rödlök 10 kryddpeppar och 3 lagerbladochvfick världens godaste sill efter 3 dagar. Den blev favoriten näst efter matjessillen på midsommarbordet.
Renate
2019-06-27God inläggning, jag utvecklade receptet genom en skivad rödlök, 10 lryddpepparkorn och 10 kryddnejlikor. Smaken blir då mer "julig". Familjen har fått en ny invånare på julens sillbuffé...
Torbjörn
2009-01-02Sillen är jättegod men behöver ett par dagar på sig. Kruxet är att komma ihåg att spara några vinbär i frysen...
Eva
2005-12-27