Svartvinbärssill med stjärnanis
Läcker inlagd sill i ättikslag med svarta vinbär, morötter, rödlök och stjärnanis. En festlig och vacker sill som passar ypperligt att servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 liten morot
1 liten rödlök
1 burk inläggningssill (à 420 g)
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
2 stjärnanis
1 1/2 dl frysta svarta vinbär
1 sats ättikslag (se länk nedan under steg 3)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Frysta svarta vinbär kan bytas ut mot 2 msk konc svartvinbärssaft och 1 msk färskpressad citronjuice (för 6 bufféportioner). Ta både och för en intensivare svartvinbärssmak.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En jultradition. Vi har i mer av både vinbär och saft.
Erik
2023-12-19Gör det här varje år till de stora högtiderna. Min absoluta 2:plats favorit ❣️
Eva
2017-12-21Jättegod!!! Jag hade även med en liten bit pepparrot
Helena
2009-12-25