Sydfransk fisksoppa
Sydfransk fisksoppa med zucchini och tomat som kryddas med persilja och timjan, en aptitretande soppa med vacker färg. Soppan med fisk och grönsaker avrundar du med mild matlagningsyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé (t ex hoki)
1 gul lök
1 morot
1 zucchini (à 300 g)
1 tomat
2 fisk- eller hönsbuljongtärningar
1 tsk paprikapulver
1/2 msk timjan
hackad persilja
1 dl matyoghurt (10 %)
1 vitlöksklyfta
9 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog hälften lax och hälften vit fisk och rejält med vitlök i såsen. Jag grovmixade och spädde inte ut soppan så mycket så den blev krämigare. Blev riktigt god vardagssoppa:-)
Karin
2021-09-28Usch, det här var verkligen ingen höjdare.
Monica
2020-05-31Jag mixar soppan först innan jag lägger ner fisken, förkokt i små bitar. Då är den jättegod!
Katarina
2013-10-02