Sydfransk fisksoppa

Betyg 3 av 5.
66 personer har röstat
6
Sydfransk fisksoppa

Sydfransk fisksoppa med zucchini och tomat som kryddas med persilja och timjan, en aptitretande soppa med vacker färg. Soppan med fisk och grönsaker avrundar du med mild matlagningsyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Sydfransk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g  fiskfilé (t ex hoki)
1   gul lök
1   morot
1   zucchini (à 300 g)
1   tomat
2   fisk- eller hönsbuljongtärningar
1 tsk  paprikapulver
1/2 msk  timjan
hackad persilja
1 dl  matyoghurt (10 %)
1   vitlöksklyfta
9 dl  vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog hälften lax och hälften vit fisk och rejält med vitlök i såsen. Jag grovmixade och spädde inte ut soppan så mycket så den blev krämigare. Blev riktigt god vardagssoppa:-)

Karin

2021-09-28

Usch, det här var verkligen ingen höjdare.

Monica

2020-05-31

Jag mixar soppan först innan jag lägger ner fisken, förkokt i små bitar. Då är den jättegod!

Katarina

2013-10-02

Testa liknande recept

Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bohuslänsk fiskpudding
Betyg 4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Medelhavsinspirerad fiskgryta
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga