Syltad lök och svamp

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Syltad lök och svamp

Det här receptet på syltad lök och svamp är ett spännande och läckert tillbehör med rustika smaker. Inläggningen tar lite tid och behöver stå en timme innan servering för att dra åt sig alla goda smaker, men det blir otroligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Syltad lök och svamp

Ingredienser

4 portioner
1 dl  inläggningslag (se länk nedan under steg 1)
2 dl  vatten
150 g  kantareller eller shiitakesvamp
1 - 1 1/2 msk  olivolja
salt och peppar
1   rödlök
2 - 2 1/2 msk  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Det är otydligt formulerat: "Låt stå en timme före servering". Var det inte svamp i glasburk det skulle bli? Om man hade velat äta direkt hade man ju inte behövt inläggningslagen.

Sara

2023-10-12

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellstuvning
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga