Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
![Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103539/cf_259/syltad_pumpa_med_stjarnanis_och_sichuanpeppar.jpg)
Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till söndagssteken, färgglatt och smakrikt! Här smaksätts pumpan med asiatisk sichuanpeppar som får det att ”pirra till” på tungan, men är det svårt att få tag på går det lika bra med hela nejlikor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
![Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103539/cf_259/syltad_pumpa_med_stjarnanis_och_sichuanpeppar.jpg)
Ingredienser
Ger 1,5 liter
500 g pumpa (t ex muscat)
1 rödlök
2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 stjärnanis
1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g
Kommentarer